Halloffeepaj
Kategori: Allmänt

Detta är en variant av banoffeepaj med hallon istället för banan = halloffeepaj. Den går väldigt snabbt att göra eftersom det inte involverar någon bakning i ugn, vilket ju är toppen när man har ont om tid. Och att den sedan är försvinnande god gör ju inte saken sämre!
Ingredienser:
1 burk karamelliserad mjölk (kolakräm)
150 g smör
300 g digestivekex
Hallon, valfri mängd
3 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad (eller Daim om man vill)
Gör så här:
Smält smöret.
Smula digestivekexen - för hand eller i en matberedare (jag brukar lägga dem i en plastpåse och banka sönder dem med burken med den karamelliserade mjölken).
Blanda ihop smulorna med smöret och tryck ut blandningen i en pajform eller en form med avtagbar kant.
Ställ i kylen ca 30 minuter eller tills det stelnat lite.
Bred sedan på den karamelliserade mjölken och lägg på valfri mängd hallon (jag brukar använda frysta som jag krossar lite lätt).
Avsluta med ganska hårt vispad grädde och hackad choklad.
Njut!
// yLvA