Hälsobröd
Kategori: Allmänt

Ett riktigt gott och nyttigt bröd har ni här. Och superenkelt att göra också; ingen jäsning utan bara rätt in i ugnen. Går inte att misslyckas med. Receptet har jag fått av min arbetskamrat Mona, därför kallar jag det såklart för Monas hälsobröd!
Monas hälsobröd, 2 limpor:
6,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
2 dl pumpafrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
1,5 dl mörk sirap
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt sedan filmjölk och sirap.
Arbeta ihop allt till en lös deg.
Häll degen i två smorda formar (1,5 liter).
Grädda i 175 grader i ca 1,5 timme.
(Går utmärkt att frysa.)
// yLvA